top of page
IMG-20220331-WA0046.jpg

DESPRE MISIUNEA
NOASTRĂ

Dorim să venim în ajutor bătrânilor din orașul Cluj, familiilor sǎrace, persoanelor singure cu venituri mici.

Suntem o asociație non-profit licențiatǎ pe asistențǎ ȋn comunitate, care are în grijă aproximativ 70 persoane cu nevoi alimentare sau sociale din orașul Cluj Napoca. 

Cine sunt cei pe care ȋi ajutǎm?

Persoane în vârstă sau singure cu venituri reduse sau probleme sociale din Municipiul Cluj-Napoca .

 Cum de nu ați auzit de noi pȃnǎ acum, deși existǎm de 100 ani?
 

Am luat ființǎ in 1921 si până la instaurarea regimului comunist am funcționat sub ocrotirea doamnelor din elita Clujului.

Odată cu instaurarea regimului comunist, am fost desființate, alături de alte zeci de asociații non profit, fiindca ne numeam ‘‘Ortodoxe‘. 

În 1994 am fost reȋnființate, cu sprijinul IPS Bartolomeu Anania și IPS Vasile Flueraș, iar de atunci functionǎm discret, cu finanțǎri puține, ȋncercȃnd sǎ ajutǎm oamenii  ȋn mod constant, in fiecare lunǎ. 

ȋncepând cu 1 septembrie 2021, activitatea noastră de asistențǎ ȋn comunitate ȋn Cluj Napoca a fost reluatǎ cu o echipǎ nouǎ, cu respectarea tuturor mǎsurilor de prevenție ȋn condițiile actuale de epidemie și dorim sǎ ne extindem, astfel ȋncȃt sǎ putem lua tot mai mulți oameni ȋn grijǎ.


Ȋn ce constǎ activitatea noastră ȋn acest moment?

Ȋn primul rând, oferim un pachet lunar cu alimente persoanelor înscrise ȋn programul nostru, majoritatea peste 60 ani, singuri, cu venituri sub 1784 lei. Apoi, le suntem alături ȋn vizitele medicale, ȋi ajutǎm sǎ își facǎ programǎri la diferite cabinete, ȋi susținem cu procurarea medicamentelor și cel mai des, încercăm sǎ le fim alături prin vizite și telefonic, acest aspect al singurătății pe care o resimt fiind una din problemele lor stringente.

bottom of page